Külföld

2010.01.26. 11:25

Újabb fagyhalálok Lengyelországban

Tízen fagytak meg a hidegtől az elmúlt 24 órában Lengyelországban, ahol a hőmérséklet mínusz 30 Celsius-fok körül volt keddre virradó éjjel - közölte Kamila Szala rendőrségi szóvivő.

MTI

"A hideg tíz embert ölt meg tegnap óta, miután vasárnap már tizenegynek a halálát okozta" - mondta a szóvivő. Ezzel 212-re nőtt a fagyhalottak száma tavaly november óta - tette hozzá.
   
Az áldozatok többsége 35 és 60 év közötti, állandó lakhely nélküli ember - közölte a rendőrség, és éberségre szólította föl a lakosságot. Ám gyakran "a veszélyeztetett személyek visszautasítják, hogy hajléktalanközpontba szállítsák őket, pedig azok készek a fogadásukra" - jegyezte meg Szala.
   
Kedd reggel mintegy ötezer háztartás volt áram nélkül az ország déli részén, egy részük már több napja, miután sok vezeték leszakadt a hó és jég súlya alatt - közölték a belügyminisztérium válságközpontjában.
A legtöbb halottat követelő tél Lengyelországban a 2005-2006-os volt, amikor 233-an fagytak meg a hidegben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!