Külföld

2009.10.12. 09:41

Újabb brutális robbantás egy piacon: a Szvat-völgy közelében rengetegen meghaltak

Pesavar/Iszlámábád - Öngyilkos robbantás történt az északnyugat-pakisztáni Szvat-völgy közelében, Sangla körzetében hétfőn egy piacon, legkevesebb harmincan meghaltak - közölte a rendőrség és a média.

nincs nev

Idrisz Hán magas rangú rendőrségi illetékes elmondta, hogy több mint negyvenen sebesültek meg a detonációban. Hasonló értesülést közölt a Geo TV is a tartományi parlament egyik képviselőjére hivatkozva. Tamir Hán rendőrtiszt szerint feltehetően gépkocsiba rejtették a robbanószerkezetet.
   
A pakisztáni erők főhadiszállása elleni támadás után két nappal elkövetett öngyilkos merénylet célpontja a biztonsági erők egyik gépkocsioszlopa volt. A húsz halálos áldozatot követelő hét végi támadást a tálibok vállalták magukra, a hétfői merénylet után egyelőre még senki sem jelentkezett.
   
Sangla körzet a Szvat-völggyel határos, ahol a pakisztáni hadsereg nagyszabású hadműveletet hajtott végre, s állítása szerint megtisztította a térséget a lázadóktól, bár többen még szökésben vannak. Az offenzíva során mintegy 2000 iszlamista fegyverest öltek meg.
   
A pakisztáni légierő hétfőn északnyugat-pakisztáni Badzsur térségében mért légicsapásokat iszlamista fegyveresek feltételezett rejtekhelyeire. A hétfői támadás egy volt az utóbbi időben végrehajtott merényletek sorában, amelyek arról tanúskodnak, hogy a tálibok továbbra is jelentős erőt képviselnek a térségben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!