Külföld

2008.07.09. 13:13

Holttestek a szeméttelepen?

<b>New York</b> - Bizonyítékok hiányában elutasította a bíróság a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadás során a World Trade Centerben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak beadványát.

nincs nev

A családtagok szerint a városvezetés a romok eltakarításakor a törmelékkel együtt közel ezer holttestet is egy közeli szeméttelepre szállított - írja a New York Times. A hozzátartozók ezért azt kezdeményezték, hogy a bíróság orvos szakértők bevonásával adjon engedélyt a szeméttelep vizsgálatára – olvasható az Origón.

A bíró döntését azzal indokolta: a családtagoknak semmi bizonyítékuk nincs arra, hogy az elhunytakat valóban az adott szeméttelepre szállították volna. Így a hozzátartozóknak semmi joguk sincs ahhoz, hogy kutassanak a szemétben. A New York-i vezetés szerint a nehézségek ellenére a romok eltakarításakor kifejezetten aprólékosan és körültekintően jártak el. 

2001. szeptember 11-én 2300 ember vesztette életét a New York-i World Trade Center ikertornyaiban, amikor öngyilkos merénylők két repülőt vezettek a felhőkarcolókba. Ezer áldozat holtteste máig nem került elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!