Külföld

2008.07.18. 09:19

Folytatják a harcot

<b>Izrael</b> - Alighogy visszatért Libanonba <em>Szamir Kuntar</em>, a szerdai Hezbollah és Izrael közötti fogolycserét követően, máris a zsidó állam elleni háború folytatását ígérte - írja az Index.

duol.hu

A negyvenhét éves libanoni állampolgárságú grúz férfi 1979 óta ült börtönben Izraelben, miután megölt négy embert, köztük egy négyéves kislányt. A Hezbollah a nyolcvanas évek óta próbálja elérni kiszabadulását. A börtönben megházasodott és lediplomázott. 

Szabadulása óriási vihart kavart. Kuntar egy berjúti nagygyűlésen több tízezer ember előtt megígérte, hogy visszatér a palesztinokhoz, és csatlakozik az iszlám ellenállás mozgalmához.
 
Izrael csütörtökön kampányt indított, az egyik internetes videómegosztóra feltett filmben Kuntar bűncselekményeit részletezik. Az összeállítást az izraeli miniszterelnöki hivatal készítette, és azt akarják ezzel hangsúlyozni, hogy Izrael a férfit terroristának és gyilkosnak tartja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!