Külföld

2008.09.06. 11:46

<u>Amerika segélyt nyújtana Kubának</u>

<b>Washington</b> - Százezer dolláros azonnali segélyt ajánlott fel az Egyesült Államok Kubának a hurrikánkárok enyhítésére. 2001-ben a Michelle hurrikán után is felajánlott segélyt az Egyesült Államok, de a szigetország elhárította azt.

nincs nev

Az azonnali segélyen felüli segítségnyújtást az Egyesült Államok azonban feltételhez kötötte: Kubának engedélyeznie kell, hogy egy amerikai ellenőrzés mellett összeállított kárfelmérő bizottság bejárhassa a leginkább érintett térségeket – tájékoztat a Stop.hu. 

A pénzt nem a kubai kormányon, hanem nemzetközi szervezeteken keresztül juttatnák el a kubai rászorulókhoz. A Gustav az ötfokozatú Saffir-Simpson skálán mérve a második legerősebb fokozatú hurrikánként haladt át Kuba felett. 

Míg a karibi térségben és az Egyesült Államokban összesen 122 ember halálát okozta, Kubán halálos áldozatok nélkül vonult végig, ám megrongált százezer házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!