Külföld

2011.09.20. 09:09

Tömeges szökések mexikói börtönökből

Legalább 32 fegyenc szökött meg három börtönből Mexikóban - közölték kedden a helyi hatóságok.

MTI

Tizenhat elítélt tört ki az egyik börtönből, további 12 a másikból, és négyen szöktek meg a harmadikból Veracruz államban hétfőn.

Az elítélteknek sikerült legyűrniük az őröket, majd arra kényszerítették őket, hogy nyissák ki a kapukat. A szökevények közül sokat emberrablásért, drogkereskedelemért ítéltek el. Egyelőre nem tudni, hogy a tömeges szökést előre összehangolták-e.

Tizennégy rabot még hétfőn elfogtak, de hogy pontosan hányan szöktek meg a börtönökből, azt egyelőre vizsgálják - tájékoztatta a sajtót a fejleményekről Gerardo Buganza belügyminiszter. Hozzátette, hogy Veracruz mind a 17 fegyházában megszigorítják az ellenőrzést.

Mexikóban gyakoriak a szökések a laza biztonsági intézkedések miatt, sőt, a fegyenceknek néha az őrök segítségével sikerül a falakon kívülre jutnia. 2010-ben több mint 140 elítélt tört ki egy börtönből az ország északi részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!