Külföld

2009.08.03. 15:02

Több tízezren váltak otthontalanná Indiában a monszun miatt

DH - A monszunesőzés miatt megáradt folyók falvak tucatjait árasztották el Kelet-Indiában, közel negyvenezren maradtak fedél nélkül - közölte hétfőn egy illetékes.

duol.hu

A több napja tartó szakadatlan esőzés következtében a Bhagmati folyó kilépett a medréből és elárasztotta Bihar állam három járását - közölte Sz. M. Radzsu, a helyi kormány egyik illetékese. Több mint százezer ember otthonát árasztotta el a víz, negyvenezren kénytelenek voltak magasabb vidékekre menekülni.
Mintegy 200 kormánykatona menti felfújható motorcsónakokkal a vízben rekedt falusiakat, és szállít élelmiszert és ivóvizet a bajba jutottaknak - tette hozzá Radzsu.
A júniustól szeptemberig tartó éves monszunévszak létfontosságú az indiai mezőgazdaság számára, de hatalmas pusztítást is okoz. 
Tavaly a Gangesz egyik mellékfolyója, a megáradt Koszi több mint ezer falut öntött el Bihar államban, legkevesebb 48 ember meghalt és kétmillióan maradtak fedél nélkül.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!