Külföld

2008.11.09. 12:30

Több ezren gyászolták a kivégzett terroristákat

<b>Indonézia</b> - Ezrek kísérték utolsó útjukra vasárnap Indonéziában a 202 ember meggyilkolásáért kivégzett terroristákat.

nincs nev

A temetéseket rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tartották. A gyászolók közt a terroristákat mártírként méltató és bosszúval fenyegetőző iszlám szélsőségesek is akadtak. 

A terroristák 2002. október 22-én robbantásos merényleteket hajtottak végre Kuta üdülőhelyen. Egy kávézóban és egy éjszakai mulatóban is robbantottak, az áldozatok többsége külföldi, főleg ausztrál turista volt. 

A merényletek elkövetését vállaló Jemaah Islamiyah célja az volt, hogy elriassza a külföldi turistákat Indonéziából, és kalifátust hozzon létre a világ legnagyobb muzulmán népességével rendelkező országban. 

A merénylőket nem sokkal éjfél után lőtték agyon Nusakambangan szigetén, holttestüket helikopteren szállították kelet-, illetve nyugat-jávai szülőfalujukba - közölte a HVG.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!