Külföld

2010.07.24. 18:22

Több embert halálra tapostak a Love Parade-on

DH - Legkevesebb 15 ember meghalt, több tucatnyian pedig megsebesültek a rendőrség legutóbbi közlése szerint szombaton késő délután a németországi Duisburgban, amikor pánik tört ki a Love Parade elnevezésű rendezvényen.

MTI

 

Duisburgba a technozene hívei gyűltek össze a Love Parade-re, több százezres nagyságrendben. Az idei rendezvény mottója "A szerelem művészete" volt. 
A pánik az egykori teherpályaudvarnál, a rendezvény közelében, egy aluljáróban tört ki. Szemtanúk arról számoltak be, hogy rendőrök emberek ezreit próbálták visszatartani attól, hogy bejussanak a Love Parade már túlzsúfolt területére. Becslések szerint a duisburgi rendezvényen több százezer ember vett részt. 
A körbekerített területnél az emberáradat összesűrűsödött, egyesek már vissza akartak fordulni. Az aluljáró szűknek bizonyult, nem lehetett se előre, se hátra menni. A hazafelé, illetve a rendezvényre tartó emberek körében pánik, dulakodás tört ki, egymást taposták. 
A technozene rajongóinak partiját harmadik alkalommal rendezték meg a Ruhr-vidéken, korábban mindig Berlin volt a helyszín. A nyitott teherautók, rajtuk a zenekarokkal azonban a korábbi évektől eltérően nem a belvároson keresztül hajtottak végig, hanem körbejártak a lezárt területen. 
Már két órával a rendezvény délutáni kezdete előtt rendkívüli állapot uralkodott a duisburgi belvárosban, tízezrek igyekeztek eljutni a helyszínre. A rendőrség lezárta a belvárost, hogy úrrá legyen a sokadalmon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!