Külföld

2013.11.20. 15:21

Tóásó-ügy - Ismét elhalasztották a bírósági tárgyalást

December 2-ig felfüggesztették a Tóásó Előd és 38 társa ellen folyó, úgynevezett terrorista per tárgyalását az ügy három vádlottjának egészségügyi állapotáról szóló ellentmondásos orvosi jelentések miatt - írta szerdán honlapján a Los Tiempos című bolíviai napilap.

MTI

A bírósági tárgyalást azért halasztották el ismét, hogy kardiológiai vizsgálaton vehessen részt Juan Carlos Guedes, Alcides Mendoza és a bűnözői körökben "Öregnek" (El Viejo) is nevezett Ignacio Villa Vargas, akik egy hetet töltöttek a San Juan De Dios kórházban, de véleményük szerint az orvosok nem szenteltek nekik kellő figyelmet, és nem végezték el rajtuk a szükséges vizsgálatokat. Mindhárom férfinak szívpanasza van, ami akadályozza a bírósági meghallgatások normális lefolytatását: a tárgyalásokat már többször meg kellett szakítani Vargas keringési problémái miatt.

Az "Öreg" a keddi tárgyalási napon megismételte, hogy nem érzi jól magát, folyamatosan fájdalmat érez, egyebek között fekéllyel küzd, amelyet feltehetően egy mérgezés okozott. Vargas ügyvédje múlt héten beszélt arról a gyanújáról, hogy védencét megmérgezték. 

A bolíviai kommandósok 2009. április 16-án az akkor a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város Las Américas nevű szállodájában - a hivatalos verzió szerint - lelőtték a bolíviai születésű Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a román és magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták. A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!