Külföld

2010.03.03. 12:39

Tizenöten meghaltak, hatan megvakultak pancsolt szesztől Indiában

Lakhnau - Legkevesebb 15 ember életét vesztette, hat másik pedig megvakult Észak-Indiában, mert mérgező, házi készítésű szeszesitalt ivott - közölték szerdán rendőrségi források.

MTI

A halálesetek Uttar Prades állam székvárosától, Lakhnautól mintegy 400 kilométerre délkeletre történtek, több településen. Az áldozatok többnyire szegény parasztok és napszámosok voltak, akik csak olcsó, pancsolt alkoholt engedhettek meg maguknak.
   
A rendőrség a haláleseteket összefüggésbe hozta a színek hindu ünnepével, a holival, amelyet hétfőn tartottak. Ennek alkalmából a hívők színes porokat, vizet hintenek egymásra, és alkoholos italokat fogyasztanak.
   
A térségben a helyi rendőrség szerint február 27-én hat ember halt meg pancsolt italtól. Az Uttar Prades-i rendőrség a múlt héten 250 hektoliter törvénytelenül lepárolt szeszt foglalt le.
   
Tavaly a nyugat-indiai Gudzsarát államban - ahol a szeszárusítás ráadásul tilos - 120-an vesztették életüket mérgező párlatoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!