Külföld

2008.12.04. 18:49

Tíz év börtön az egyik madridi robbantónak

<b>Marokkó</b> - Tíz évi letöltendő börtönbüntetésre ítélték a 2004. márciusi madridi merényletek ügyében indított per egyik vádlottját csütörtökön Marokkóban.

nincs nev

Az ügyész a vádiratban 20 évi börtönbüntetés kiszabását kérte Hisam Ahmidanra. A vád szerint bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy Ahmidan terrorszervezethez tartozott, és hogy anyagszállítással vett részt a 191 halálos áldozatot követelő robbantások előkészítésében - közölte a HVG. 

A vádlott ügyvédje azonban bizonyíték hiányára hivatkozva védence felmentését kérte, és arra emlékeztetett, hogy Ahmidant 2004. március 6-án tartóztatták le a marokkói Tangerben, a madridi terrortámadás viszont március 11-én volt. A 10 év letöltendő börtönbüntetés ellen fellebbezést nyújtottak be. 

Ahmidan jelenleg öt évi börtönbüntetését tölti, amelyet kábítószer-kereskedelemért szabtak ki rá. 

A bíróság egyúttal december 18-ára elhalasztotta a madridi merényletek egy másik vádlottja, a szintén marokkói Abdelila Ahriz elleni per következő tárgyalását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!