Külföld

2012.04.10. 18:18

Titanic-átok? Visszafordult az emlékhajó

Titanic-emlékútra indult a hajó szerencsétlenségének századik évfordulóján egy óceánjáró Southampton kikötőjéből. Azonban néhány órával az indulás után vissza kellett fordulniuk.

duol.hu

Mintegy 1300 utas vállalkozott az emléktúrára. Közülük sokan Titanic-rajongók, vagy az egykori utasok rokonai. A résztvevők nem féltek attól, hogy kísértették volna a sorsot, vagy hogy megismérlődhetett volna a katasztrófa. Ekkora baj nem történt, de a hajó visszafordult. Ugyanis az egyik utas rosszul lett - írja a DailyMail.

A hajó eltért tervezett útvonalától, hogy közelebb kerüljön a partokhoz, így tudták mentőhelikopterrel elszállítani és kórházba vinni a rosszul lett utast.

Baljós előjel? Titanic átok? A hajó utasai közül akadt, akinek rossz megérzése volt az úttal kapcsolatban. A rossz időjárás miatt később is indult a hajó. A kitérő miatt pedig nehezebb lesz tartani a tervezett útvonalat, és pontosan odaérni a baleset helyszínéhez.

 

 

 

A tervek szerint a hajó követte volna a Titanic első és egyben utolsó útvonalát. Úgy tervezték, hogy az óceánjáró pontosan akkor fog odaérni a katasztrófa helyszínére, mint 1912-ben a Titanic, amikor a jéghegynek ütközött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!