Külföld

2012.04.04. 15:13

Timosenkot gyilkosságban való bűnrészességgel is vádolják

Egy ukrán képviselő szerdán gyilkosságban való bűnrészességgel vádolta meg Julija Timosenkót, illetve Pavel Lazarenko volt miniszterelnököket.

MTI

Ruszlan Scserbany, a kormányzó Régiók Pártja donyecki területi képviselője az ügyészségnek olyan dokumentumokat adott át, amelyek szerinte bizonyítják, hogy a két politikusnak köze volt parlamenti képviselő édesapja és édesanyja 1996-os meggyilkolásához. Ruszlan Scserbany azt állítja, hogy a gyilkosnak, aki a donyecki repülőtéren végzett szüleivel, Timosenko és Lazarov számláiról utaltak át pénzt.

Az ukrán főügyész első helyettese szerint a - pénzügyi szabálytalanságokért az Egyesült Államokban börtönbüntetésre ítélt - Pavel Lazarenko elleni vizsgálat során egy tanú beszámolt arról, hogy a politikus számlájáról pénzt utaltak Jevgenyij Scserbany gyilkosának. Ha Lazarenko őszi szabadulása után visszatér Ukrajnába, több ügy, köztük a Scserbany-gyilkosság miatt őrizetbe veszik, ha pedig nem kíván hazatérni, kérik az amerikai hatóságoktól a kiadását. A helyettes főügyész szerint a gyilkosok Lazarenko megbízásából, Timosenko érdekében hajtották végre a gyilkosságot, s a pénzt Lazarenko számlájáról kapták.

Julija Timosenko jelenleg hatalommal való visszaélés miatt hétéves börtönbüntetését tölti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!