Külföld

2009.11.17. 11:49

Tévéhíradóknak szolgáltat a YouTube

Los Angeles - A televíziós és az online híradásoknak szánt tartalmakkal bővíti szolgáltatásait a YouTube videomegosztó, amelyen keresztül a szerkesztők az amatőr újságírók és a főáramlatú médiába bekerülni szándékozók felvételei közül válogathatnak.

MTI

A feltöltőknek és az anyagokat használóknak is ingyenes YouTube Direct célja, hogy tartalomszolgáltatásra ösztönözzék a videók rögzítésére képes netezőket.

A hírügynökségek eseményekhez kapcsolódó videókat keresve a YouTube oldalán meg is jeleníthetik, hogy anyagaikhoz milyen témájú felvételeket várnak.

Steve Grove a YouTube politikai- és hírrészlegének vezetője szerint számtalan példa bizonyítja az interneten megjelent amatőr videók hírműsorokban való létjogosultságát. Ilyenek például a tavaly májusi szecsuani földrengésről készült felvételek, vagy George Allen korábbi virginiai republikánus szenátor esetre, aki azután maradt alul a 2006-os választási küzdelemben, miután a videomegosztón megjelent egy felvétel, amelyben makákónak nevezte egyik riválisának indiai származású alkalmazottját, aki videokamerával követte a politikust kampánykörútján.

A szolgáltatás próbaüzemét internetes hírportálok mellett már néhány bostoni tévécsatorna is használja.

Címkék#YouTube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!