Külföld

2012.06.26. 07:47

Tajvani kábítószercsempészeket végeztek ki Kínában

Kivégeztek három tajvani kábítószercsempészt hétfőn a kelet-kínai Fucsien (Fujian) tartományban, miután a legfelsőbb bíróság is helybenhagyta velük szemben a legsúlyosabb ítéletet - jelentette a kínai média kedden.

MTI

A három tajvani a ketamin nevű népszerű partidrogot hajón, mázsaszámra csempészte át 2009-2010-ben a kontinensre, majd dílereknek, éjszakai mulatóhelyeken értékesítette. Közülük kettőt 2010 decemberében, a harmadikat egy másik perben, 2011 áprilisában ítélték halálra. Valamennyien fellebbeztek, amit a felsőbb fokú bíróságok elutasítottak.
 2009-ben Peking és Tajpej megállapodást kötött a Tajvani-szoros két partját érintő bűncselekmények elleni együttműködésről, és 2012 elejéig a rendőrségek közösen tíz kábítószer-értékesítési hálózatra csaptak le. Ennek eredményeként 110 gyanúsítottat - köztük 39 tajvanit - vettek őrizetbe, és 4 tonna kábítószert foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!