Külföld

2012.03.22. 17:04

Szimpátiatüntetők várták Orbánt Münchenben

Szimpátiatüntetők fogadták Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtökön Münchenben, a Bajor Gazdasági Szövetség székháza előtt.

MTI

A mintegy kétszáz szimpatizáns a kormányfő érkezésekor elénekelte a magyar Himnuszt, majd azt skandálták, hogy "Viktor, Viktor", és virágot adtak át a miniszterelnöknek, aki személyesen is üdvözölte őket.

Az Orbán Viktort magyar zászlókkal és például "Viktor for victory", "Hajrá, Magyarország" és "Viktor, veled vagyunk" feliratú táblákkal fogadó tüntetők - akik Németországban élő magyarok - nevében Czibulás Gábor az MTI-nek a helyszínen azt mondta, azért jöttek, hogy üdvözöljék a kormányfőt, jelenlétüket pedig a táblákon olvasható szövegekkel magyarázta. Hozzátette, a német nyomtatott sajtó "hadjáratot indított Magyarország ellen, különösen Orbán Viktor ellen", és emiatt is fel akarnak lépni. "Megmutatjuk a német médiumoknak, nem úgy van, ahogy ők állítják" - hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!