Külföld

2016.03.29. 19:58

Szakértő: zavart elméjű ember lehet az egyiptomi gépeltérítő

Az egyiptomi repülőt eltérítő férfi zavart elméjű ember lehet, aki végig ötletszerűen cselekedett - mondta Végh József kriminálpszichológus az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A szakértő elmondta: a nap végére sem derült ki, hogy valójában mit akarhatott a férfi, aki több különböző követeléssel állt elő.

Ilyen esetben, amikor a túszejtő labilis, a pszichológus, pszichiáter szakembernek nagyon gyorsan fel kell tudnia mérni az elkövető személyiségét, várható reakcióit. Ugyanis minél súlyosabban beteg egy elme, annál kiszámíthatóbban működik, tehát a kiismerése után irányítani is lehet - jegyezte meg Végh József.

A férfira hathatott a fokozott európai terrorfenyegetettség: amellett, hogy mintát láthatott benne, számíthatott arra, hogy komolyan veszik majd - fűzte hozzá.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik belföldi járata 81 emberrel a fedélzetén (más beszámolók szerint 62 fő tartózkodott az utasszállítón) az egyiptomi Alexandriából Kairóba indult kedden, de az egyik utas megfenyegette a pilótát, hogy felrobbantja a testére erősített robbanószerkezetet. A ciprusi külügy által Szeif Eldin Musztafaként azonosított gépeltérítő - aki egyes források szerint egyetemi professzor - a ciprusi Lárnakában kényszerítette leszállásra a gépet. A túszdráma vérontás nélkül ért véget, a férfit a ciprusi hatóságok őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!