Külföld

2008.12.15. 11:29

Stolojan visszalépett a kormányalakítási megbízástól

<b>Bukarest</b> - <em>Theodor Stolojan</em> váratlanul bejelentette hétfőn Bukarestben, hogy lemond a <em>Traian Băsescu</em> román államfő által ráruházott kormányalakítási megbízásról.

nincs nev

Vasárnap biztosnak tűnt, hogy a törvényhozási választásokon a legtöbb szavazatot begyűjtő Szociáldemokrata Párt és a legtöbb mandátumot szerzett Demokrata-Liberális Párt koalíciós kormányának feje Theodor Stolojan lesz. Kiderült azonban hétfőn, az új parlament összeülésének napján, hogy Stolojan nem fogadja el a felkérést - adta hírül az Index.

Kijelentette, hogy Traian Băsescu államelnök dönti majd el, ki a megfelelő személy a kormányfői tisztség elfoglalására. 

Mindeközben megalázónak tekintette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a román Demokrata-Liberális Párt javaslatát, miszerint a szövetség a jövendő kormányban csupán államtitkári posztokat kapna - nyilatkozta az elnök, Markó Béla. Céljuk nem változik, ám így inkább az ellenzék soraiból próbálják megakadályozni az esetleges magyar ellenes intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!