Külföld

2008.11.12. 12:49

Sikeres iráni rakétakísérlet

<b>Irán</b> - A Szadzsil nevű, szilárd üzemanyagú föld-föld rakéta hatótávolsága kétezer kilométer. Irán bejelentése szerint a fegyver kifejlesztése csak az ország védelmét szolgálja.

nincs nev

Az új rakéta sikeres kifejlesztését Mosztafa Mohammed Nadzsar, az ország védelmi minisztere jelentette be szerdán. Az iráni televízió felvételeket is bemutatott a rakétáról, Nadzsar pedig elmondta, hogy a Szadzsil rendkívül nagy (csapásmérő) képességekkel rendelkezik - közölte a Hírszerző. 

Nadzsar nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a Szadzsil csak védelmi célokat szolgál, és nem azért fejlesztették ki, hogy Teherán ezzel válaszoljon az iszlám köztársasággal szembeni fenyegetésekre. A miniszter egyetlen olyan országot sem nevezett meg, amely Iránt fenyegetné, azonban Izrael a közelmúltban katonai csapással fenyegetőzött annak megakadályozására, hogy Teherán nukleáris fegyver birtokába jusson - írja a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!