Külföld

2009.07.28. 08:50

Schwarzenegger bevetésen Hollywoodért

Los Angeles - Arnold Schwarzenegger kormányzótól kapott támogatást Hollywood: a korábbi akciósztár a produkciók elvándorlásának megakadályozására jelentett be pénzügyi csomagot.

nincs nev

A kormányzó 25 olyan film- és tévéprodukciót sorolt fel, amelyek elsőként részesülhetnek az ösztönző csomagból - persze csak akkor, ha Kaliforniában készülnek. A támogatásra esélyes tervek között szerepel a Csupasz pisztoly negyedik része, a Gazdátlanul Mexikóban folytatása és a Second Wives Club (Második feleségek klubja). 
  
  "Mindent meg kell tennünk, hogy a gazdaság újra lendületbe jöjjön, és, hogy munkát tudjunk adni a kaliforniai polgároknak" - mondta Schwarzenegger. 
    
2003 óta nagyjából a felére csökkent a hollywoodi játékfilm-produkciók száma, az adókedvezmények és más csábító körülmények miatt az olyan államok mint Louisiana, Új-Mexikó és Arizona nagy konkurenciát jelentenek a filmmetropolisz számára.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!