Külföld

2008.12.02. 06:08

Románia választott

<b>Románia</b> - Romániában a szociáldemokraták és konzervatívok választási szövetsége győzött a parlamenti választásokon. A Demokrata Liberális Párt alig marad el mögötte. Az RMDSZ bevonása így egy stabil parlamenti támogatáshoz elengedhetetlen lehet.

nincs nev

A szociáldemokraták a voksok 33 százalékát szerezték meg, a Demokrata Liberális Pártnak 32,34 százalék jutott a parlamenti választásokon Romániában a szavazatok csaknem száz százalékos feldolgozásának eredményeként.

 A Nemzeti Liberális Párt 18,57, az RMDSZ (Romániai Magyar Demokrata Szövetség) pedig 6,18 százalékot szerzett – adta hírül a Kossuth Rádió. 

Akár szociáldemokrata, akár demokrata-liberális politikus kap megbízást kormányalakításra, a liberálisokkal is csak néhány mandátumos többsége lesz. Így egy stabil parlamenti támogatáshoz elengedhetetlennek látszik az RMDSZ bevonása – vélik bukaresti elemzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!