Külföld

2009.10.09. 08:59

Pokolgépes merénylet Pesavar egy zsúfolt piacánál - több tucat halott

Pesavar- Pokolgépes merényletet követtek el pénteken az északnyugat-pakisztáni Pesavar egy zsúfolt piacánál; a terrorcselekménynek legkevesebb 42 halottja és száznál több sebesültje van - közölte a helyszínen Zahir Ali Sah tartományi egészségügyi miniszter.

nincs nev

A rendőrség szerint egy tüzérségi lőszerekkel megrakott mikrobuszt robbantottak fel a híres Haibár bazár melletti úton. A városi rendőrfőnök, Liakat Ali Hán azt közölte, hogy a támadást egy öngyilkos merénylő hajtotta végre. Tévériportok képei egy oldalára dőlt autóbusz roncsait mutatták, egy szemtanú szerint a detonáció a levegőbe dobta a buszt. Több személyautó is szétroncsolódott.
   
Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a robbantást, de megfigyelők arra emlékeztetnek, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges tálibok az utóbbi időben sok véres merényletet követtek el Pesavarban és a érség más városaiban, elsősorban a rendőri és katonai erők, valamint külföldi célpontok ellen.

Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!