Külföld

2012.04.27. 10:38

Pokolgépek robbantak egy ukrán városban

Robbantássorozatot követtek el pénteken Dnyipropetrovszkban: hivatalos bejelentés szerint négy, nem hivatalos hírek szerint pedig hat robbanószerkezet lépett működésbe a kelet-ukrajnai nagyvárosban, s tizennégy ember megsebesült a detonációk következtében.

MTI

Az első detonáció a déli órákban egy villamosmegállóban történt, ahonnan egy jármű éppen elindult, s ettől négyen sérültek meg. A második, hét embert megsebesítő robbanás egy mozinál volt, a harmadik pedig egy középiskolánál, s abban az iskola három diákja sérült meg. A negyedik, egy park közelében bekövetkezett detonációnak nem voltak sérültjei.

Meg nem erősített hírek szerint a hivatalosan közölt négy robbanást még kettő követte.

Az első két robbanást a rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma szerint szemeteskukába rejtett pokolgép okozta. A rendőrség a történteket terrorcselekménynek minősítve indított vizsgálatot.

Viktor Janukovics ukrán államfő a robbantásokat az ország elleni kihívásnak minősítette. Közölte, hogy a legjobb nyomozók vesznek részt a felderítésben, s hozzátette: megtalálják a módját annak, hogy méltó választ adjanak a történtekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!