Külföld

2012.03.16. 14:04

Plácido Domingo visszatér

Verdi négyfelvonásos operájában, a Nabucco című darabban tér vissza a londoni Royal Opera House színpadára Plácido Domingo világhírű spanyol tenor a következő évadban.

MTI/EFE

Kaspar Holten igazgató a világhírű operaház 2012-2013-as programját ismertetve bejelentette, a következő szezonban új produkciók és Verdi, illetve Richard Wagner születésének kétszázadik évfordulója előtt tisztelgő előadások is helyet kapnak.

A 71 éves Domingo 2013 márciusában lép színpadra Ludmilla Monasztirszka oldalán a Nabuccóban. Monasztirszka Abigél szerepét énekli majd, Domingóé a főszerep, a bariton Nabucco. Az előadás a Royal Opera House és a milánói Scala közös produkciója, amelyet Daniele Abbado vezényel majd.

A repertoárban szerepel Rossini legromantikusabbnak tartott műve, A tó hölgye című darab, amelyben Juan Diego Flórez is szerepel, csakúgy mint a Don Carlos és a Simon Boccanegra. Mindkettőt Antonio Pappano rendezi.

Paul Daniel műve, a Gloriana szintén helyet kap a műsorban. A darab az I. Erzsébet angol királynő és Essex grófja, Robert Devereux közötti kapcsolatot tárja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!