Külföld

2009.05.31. 05:02

Partra vetődött delfineket kellett lelőni

DH - Ötvenöt gömbölyűfejű delfin vetődött partra szombaton Dél-Afrikában, többségüket nem sikerült visszavontatni a tengerbe, ezért kénytelenek voltak agyonlőni őket - közölték a tengeri mentők.

duol.hu

A viharos időben a tengeri emlősök közül csak tízet sikerült visszajuttatni a vízbe. Tíz delfin kimúlt a mentési művelet közben, a maradék 35-tel kénytelenek voltak végezni, hogy ne szenvedjenek tovább.
Több száz állatvédő önkéntes dolgozott a parton egész nap, hogy megmentse a delfineket, igyekeztek folyamatosan locsolni őket. Hat buldózert hoztak a Fokváros közelében, a Jóreménység-foktól nem messze lévő strandra, hogy visszatuszkolják az állatokat a tengerbe, de a hatalmas hullámok újra és újra partra vetették a három méteres ceteket.
A delfinek partra vetődése időről időre megismétlődik, miközben vándorolnak az antarktiszi vizekre és onnan vissza. A jelenség pontos okát még nem ismerik a tudósok.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!