Külföld

2015.01.09. 10:55

Párizsi vérengzés - Lezárták a párizsi repülőtér egy részét

Lezárták a párizsi Roissy-Charles de Gaulle-repülőtér egy részét péntek délelőtt a francia hatóságok.

A létesítmény alig tíz kilométerre található Dammartin-en-Goele-től, ahol a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap ellen elkövetett véres merénylet gyanúsítottjai egy túszt ejtettek. A repülőtér négy felszállópályájából kettőt zártak le - közölte a polgári légi irányítás.

A FlightRadar24 internetes oldal szerint, amelyen közvetlenül követhető a légi közlekedés, a legjelentősebb francia repülőtérre érkező járatok egy részét más repülőterekre irányítják vagy egy időre feltartóztatják a levegőben, miután a repülőtérnek jelenleg csak a déli leszállópályáin engedélyezik a forgalmat. A teljes repülőteret nem zárták le, de jelentősek a fennakadások és késések az induló járatok esetében is.

"Óvatosságból jelenleg nem érkeztetjük a járatokat a két északi pályára, de az érkeztetést a déli pályákon megtartottuk. A felszállások viszont a Dammartinhez közeli két északi pályán is folytatódnak" - közölte a párizsi repülőterek igazgatóságának (ADP) szóvivője.

Az Air France francia légitársaság azt közölte, hogy a csendőrség alacsonyan köröző helikopterei miatt két járatának is át kellett startolnia. "Több átstartolásra is számítani kell" - hangsúlyozta a szóvivő. Ez okozhat késéseket az érkező járatok esetében.
Egy másik repülőtéri forrás azt jelezte, hogy "csütörtökön a légtérben köröző helikopterek miatt néhány gép már kénytelen volt a leszállópályák közelében átstartolni".  

Dammartin-en-Goele településen a két nappal korábbi párizsi véres merénylet feltételezett elkövetői feltehetően egy túszt ejtettek egy cég telephelyén. A települést körülzárta a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!