Külföld

2009.05.07. 07:26

Paranormális: Nem tudni a padlófűtésük okát

Róma - "Pokoli" padlófűtése van egy családnak Olaszországban: házuk padlója magától forrósodik fel, és nem tudni az okát.

nincs nev

A padló először csak meleg lett, aztán napról napra forróbb, míg immár 100 Celsius-foknál is melegebb. A döbbent család a rendőrséget és a tűzoltókat hívta segítségül. Ők sem értik a jelenséget, és szakértőkkel vizsgáltatták meg a dolgot. Kiderült, hogy nincs tudományos magyarázat - legalábbis egyelőre - a jelenségre, nem geotermikus eredetű a hő, sem elektromos zárlat miatti.
   
A család kezd babonás lenni; úgy véli, természetfeletti a padlófűtés - adta hírül az Ananova brit hírügynökség.
   
Hasonlóra volt már példa Kínában másfél éve. A padló ott is először spontán padlófűtést, majd egyenesen padlósülést produkált. A lakás tulajdonosa ezt praktikusan kihasználta: sütni kezdett rajta, bár csak tojást, bonyolultabb étkeket nem. A tojás sem pillanatok alatt, sisteregve készült el, hanem lassan-halkan, tíz perc is kellett hozzá. Ez is csodaszámba ment azonban, elvégre elég ritka az olyan padló, amelyen egy férfi megsütheti a tojásait.
   
A padlósütésre nem találtak magyarázatot akkoriban, azóta pedig nem érkezett róla hír. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!