Külföld

2012.02.16. 17:30

Önmagát is takarékosságra kényszeríti az Európai Parlament

Reálértékben nem nőhet az Európai Parlament intézményének költségvetése jövőre, és meg kell vizsgálni, milyen további takarékossági lehetőségek állnak rendelkezésre - mondta ki az európai uniós választott képviselőtestület egy csütörtökön elfogadott jelentésében.

MTI

 

 

A jelentés strasbourgi plenáris vitájában felszólalt Herczog Edit (MSZP) is, aki szerint "ezekben a gazdaságilag igen nehéz időkben az Európai Unió intézményeinek élen kell járniuk a költséghatékonyság, a strukturális átalakítás és az intézmények közti hatékonyabb párbeszéd terén, így mutatva követendő, jó példát a tagállamok számára".

Hozzátette: nem szabad azonban, hogy a megtakarításokkal veszélybe sodorják az unió jogalkotási tevékenységét.

A vitában ismét felmerült annak lehetősége, hogy a jelenleg Brüsszel és Strasbourg között ingázó EP két székhelye közül az egyiket idővel szüntessék meg, de erre vonatkozóan végül csak annyi utalást tettek, hogy az utazási költségek sem haladhatják meg az idei szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!