Külföld

2009.11.25. 06:00

Négy nap alatt nyolc halálozás H1N1 miatt, Portugáliában

DH - Az utóbbi négy napban nyolc újabb halálos áldozata volt az új influenzának Portugáliában, ugyanannyi, mint az ezt megelőző két hónapban - jelentették be szerdán az ország egészségügyi hatóságai.

MTI

Szeptember 26-a óta tehát 16-an vesztették életüket a betegségben - mondta kedd esti sajtóértekezletén Ana Jorge egészségügyi miniszter, de semmilyen adatot nem közölt az áldozatok korára, haláluk körülményeire vonatkozóan. Arra a kérdésre, hogy miért késve közlik a haláleseteket, azt válaszolta: nincs értelme minden egyes elhunytat bejelenteni, minthogy más betegségek áldozatai esetében sem teszik ezt. "Mindennap meghalnak betegek a kórházakban, mégsem jelentünk be minden embert" - tette hozzá.
Portugáliában október 26-án kezdték el az H1N1 vírus terjedése elleni oltási kampányt, először a kiválasztott célcsoportoknál. November 20-án már mintegy 50 ezer ember volt beoltva az országban az egészségügyi minisztérium adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!