Külföld

2010.03.20. 06:42

Négy magyar esemény az UNESCO idei nemzetközi évének programjai között

A Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Évét hirdette meg 2010-re az UNESCO. A kulturális sokszínűség védelmét és terjesztését szolgáló nemzetközi programsorozatba négy magyar rendezvény is bekerült - közölte a Külügyminisztérium.

MTI

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete által meghirdetett nemzetközi év arra ösztönzi a tagországokat, hogy mind regionális, mind nemzetközi szinten elősegítsék a kultúrák közötti párbeszédet és a kultúrák közeledését. A kezdeményezés az oktatás, a tudomány, a kultúra és a kommunikáció segítségével igyekszik elősegíteni az emberek békés egymás mellett élését.
 A nemzetközi eseménysorozatba négy magyar rendezvény is felvételt nyert, amelyet kiemelkedő magyar kulturális diplomáciai sikernek lehet elkönyvelni - hangsúlyozza a Külügyminisztérium közleménye.
Az UNESCO egész éves programjába - a korábban felterjesztett balatonfüredi Salvatore Quasimodo Költőverseny és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum EuroMed zenei fesztiválja mellett - a kőszegi Társadalomtudományok és Európai Tanulmányok Intézetének 15. Nyári Egyetemi kurzusa, valamint az idei Kortárs Drámafesztivál Budapest is bekerült a szervezet döntése értelmében.
A magyar események felkerülnek a rendezvénysorozatot tartalmazó hivatalos UNESCO-honlapra és a szervezők jogosultak a nemzetközi év színes logójának használatára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!