Külföld

2013.09.09. 12:21

Négy hónap éhezés után került elő egy Andokban rekedt férfi

Élve került elő az az uruguayi férfi, aki négy hónapja tűnt el az Andokban Chiléből Argentínába vezető útján.

MTI

Raúl Fernando Gomez Circuneguinak hóvihart követően veszett nyoma májusban, miután motorbiciklije lerobbant - írta a BBC hírportálja. Az argentin hatóságok közlése szerint egy hegyi menedékházban találtak rá 2800 méter magasságban: a férfi kórosan lesoványodott és kiszáradt állapotban volt.

A menedékházban talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit, amit el tudott kapni - például patkányokat is. Az északnyugati San Juan tartomány illetékesei véletlenül bukkantak Gomezre, amikor helikopterrel a területre érkeztek, hogy méréseket végezzenek. A legyengült férfi kinyitotta a ház ajtaját és igyekezett felhívni magára a csapat figyelmét.

"Ez igazi csoda, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megtörtént" - mondta el José Luis Gioja, San Juan kormányzója a Diario de Cuyo című helyi lapnak. Sajtóértesülések szerint Gomez a megpróbáltatások következtében húsz kilogrammot fogyott és kiszáradt. Az őt kezelő orvos szerint viszont a férfi hamarosan rendbe jön és kiengedhetik a kórházból.

1972-ben repülőgép-szerencsétlenség miatt egy uruguayi rögbicsapat tengődött az Andokban 72 napon át. A 45 utasból 16-an maradtak életben, a túlélők az áldozatok maradványaiból táplálkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!