Külföld

2010.06.20. 05:13

Mintegy félszáz halottja van egy szudáni törzsi összecsapásnak

DH - Két rivális arab törzs összecsapásában negyvennyolc ember halt meg a polgárháború sújtotta nyugat-szudáni Darfúr tartományban - közölte egy törzsi vezető.

MTI

Ezzedin Eissza al-Mandil, a misszeríja törzs vezetője közölte szombaton, hogy előző nap reggel a rivális rezeigat törzs fegyveresei megtámadták a misszeríják egyik faluját Kankulaj település közelében. Az összecsapás egész nap tartott. Mandil szerint 21 misszeríja és 27 rezeigat törzsbeli vesztette életét az összetűzésben.
Az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó ereje, az UNAMID katonákat küldött a térségbe, de a helyi törzsek lezártak egyes, odavezető utakat - közölte Chris Cycmanick, az UNAMID szóvivője. 
Dárfúr tartományban májusban közel hatszáz ember halt meg a lázadók és a kormányerők összecsapásaiban. Ez volt a legvéresebb hónap Dárfúrban azóta, hogy 2008 januárjában a térségbe vezényelték a békefenntartó haderőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!