Külföld

2011.12.07. 07:54

Milliomosék segélypénzen

Állami segélyt kap már hosszú évek óta egy luxuskörülmények között élő házaspár az Egyesült Államokban.

MTI

A pár legalább 1 millió dollárt - 230 millió forintot - érő házban él a Washington-tó partján, az ingatlanhoz több kertrész és egy csónakkikötő is tartozik. Gyakran utaznak drága vakációkra, egyebek közt Törökország, Izrael, Mexikó üdülőparadicsomaiban múlatták az időt. Életkörülményeik és -vitelük ellenére 2003-ban állami segélyért folyamodtak alacsony jövedelmükre hivatkozva, és meg is kapták. Azóta havonta 1200 dollárt - 270 ezer forintot - folyósít nekik Washington állam, de kapnak élelmiszerutalványokat is.

A pár nem követett el semmi törvénybe ütközőt, valódi lakcímüket - a luxusházét - adták meg segélykérelmük benyújtásakor. A hatóságnak nem kötelessége ellenőrizni a kérelmezők lakáskörülményeit, a jövedelmi "papírforma" szerint pedig jogosultak voltak a támogatásra.

Miután a minap kiderült a visszásság, a hatóság emberei végre kimentek a címre és - nagyon meglepődtek. Bűnvádi eljárást ugyanakkor nem indíthatnak a pár ellen, akik javára írható - valamelyest -, hogy jótékonykodtak is: a segélyezettek még pénzt is adtak alapítványoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!