Külföld

2012.05.04. 09:02

Mészárlás Dagesztánban: Két robbantás egy mahacskalai rendőrposztnál

Két pokolgép is robbant csütörtökön egymás után Mahacskalában egy közúti ellenőrzőposztnál.

MTI/AP

Legalább 15 embert megölt, több mint százat pedig megsebesített - jelentette az orosz média dagesztáni belügyi forrásokra hivatkozva.

A robbantások 12 rendőrt, a rendkívüli helyzetek minisztériumának három munkatársát - tűzoltókat - öltek meg. Az összesen 109 sebesült közül 83-an kerültek kórházba - hatnak közülük kritikus az állapota -, közöttük gyermekek is, 26 embernek elegendő volt a helyszínen nyújtott ellátás.

Több személy sorsa egyelőre ismeretlen, az orosz országos terrorellenes bizottság képviselője szerint polgári áldozatai is voltak a merényletnek, így könnyen húsz felé emelkedhet a halálos áldozatok száma.

Dagesztáni rendőrségi források szerint a két detonáció központjaiban nagyon sok emberi testrész hever szétszórva, így egyes áldozatok azonosításához DNS-tesztekre lesz szükség.

A csütörtök este, helyi idő szerint 22 óra 30 perkor történt első robbantás nyomán - egy ellenőrzésre megállított Lada személygépkocsit robbantottak fel - a rendőrposzt épülete kigyulladt, majd tíz percre rá akkor következett be a második detonáció - egy közelben leparkolt mikrobusz repült a levegőbe -, amikor a rendkívüli helyzetek minisztériumához tartozó tűzoltók már oltották a lángokat. Rendőrségi források szerint az első robbantást öngyilkos merénylő követte el. A második detonáció sokkal erősebb volt, a Gazell mikrobusz levegőbe röpítése jóval több áldozatot szedett. A rendőrposzt Mahacskala határában a sztavropoli irányú forgalmat ellenőrizte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!