Külföld

2011.07.10. 14:39

Mérges pók bóklászik egy német szupermarketben

Egzotikus mérges pók miatt tart zárva egy németországi szupermarket, az óriási üzlet minden szegletében keresik az ízeltlábút, amely egy banános dobozból bukkant fel.

MTI

A saar-vidéki Bexbach városának egyik szupermarketében pénteken keltett riadalmat a pók, az ötezer négyzetméteres üzlet azóta zárva tart. 
 "Harminc fős csapat dolgozik a helyszínen rovarirtó vezetésével, lépésről lépésre haladnak" - mondta a Real üzletlánc szóvivője vasárnap. Azt még nem lehet tudni, hogy a 80 alkalmazottat foglalkoztató szupermarket hétfőn ki tud-e nyitni.
Az üzlet életét nagy valószínűséggel egy brazíliai vándorpók, más nevén banánpók bénította meg. Ez a fajta az egyik legveszélyesebb ízeltlábú, akár amely akár 13 centiméteresre is megnőhet. A szakemberek polcról polcra nézik át az óriási üzletet. "Hatvanezer termékünk van, összességében a darabszám még sokkal magasabb" - mondta az üzletlánc szóvivője a saar-vidéki áruházról. A friss áruk - gyümölcsök, húsok - odalettek, a pók ellen méreggel is megpróbálják felvenni a harcot.
A kolumbiai szállítmánnyal érkezett banánpók akkor oldott kereket a dobozból, miközben épp kipakolták a gyümölcsöt. "Előfordulhat, hogy már el is pusztult" - mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!