Külföld

2011.09.05. 18:51

Mentőautóban érkezett Mubarak a tárgyalásra

Kairó - Megkezdődött Hoszni Mubarak elűzött egyiptomi elnök perének harmadik tárgyalása hétfőn Kairóban, a volt államfő mentőautóban, hordágyon érkezett a bíróság elé.

MTI

A 83 éves Mubarak az előző, augusztus 3-ai és 15-ei tárgyalásokat is hordágyon hallgatta végig. Az exelnök szívrendszeri problémáktól és depressziótól szenved, egyes szerint rákja van.
   
A volt vezetőt gyilkossággal és korrupcióval vádolják, s akár halálbüntetést is kaphat. Az előző két meghallgatással ellentétben a hétfőit nem közvetíti élőben a televízió. Most lesznek először tanúvallomások. Az ügyészek a per folyamán összesen mintegy ezer tanút akarnak a bíróság elé idézni. A tárgyaláson Mubarak fiai, Gamal és Alaa is megjelennek.
   
Több meggyilkolt tüntető családtagja megpróbált bejutni a tárgyalóterembe, de hiába. Eközben Mubarak több tucat híve és ellenfele csapott össze a bíróságnak helyet adó rendőriskola környékén hétfőn, néhányan megsebesültek. A biztonsági erők tömegoszlató fegyverekkel vetettek véget a rendbontásnak, és többeket kihallgattak.
   
Az egyiptomi forradalom, amely február 11-én végül Mubarak távozásához vezetett, 850 halottal járt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!