Külföld

2016.02.29. 12:04

Mentés közben halt meg egy német barlangász

Hallstadt közelében (Dachstein hegység) halt meg egy német barlangász mentési művelet közben. A rendőrség szerint az 54 éves férfit már nem lehetett újraéleszteni.

Thimm Andreas

Összeesett a felső-ausztriai Hirlatzbarlangban egy 54 éves német barlangász majd az eszméletét is vesztette. A felső-ausztriai rendőrség megerősítette, hogy nem sikerült a férfit újraéleszteni. Elsődleges információk szerint, valószínűleg szívinfarktust kaphatott férfi, jelentette be Christoph Preimesberger egy interjúban.

Az áldozat nagyon nehezen megközelíthető helyen tartózkodott, a mentőcsapatnak a barlang bejáratától két és fél órás utat kellett megtennie. A barlangász egy öttagú nemzetközi kutatócsoport tagjaként tartózkodott a Hirlatzhöhle nevű barlangban, vasárnap reggel lett rosszul valószínűleg, elvesztette az eszméletét. A kutatócsoport két tagja ezután indult a barlang kijárathoz segítséget kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!