Külföld

2016.03.02. 12:01

Megoldódott a szellemhajó rejtélye

A rendőrség megállapította a német vitorlázó halálának okát, akinek a holttestét a Fülöp-szigetek partjai előtt találták meg egy sodródó hajón.

Thimm Andreas

A férfi szívinfarktust kapott - mondta a rendőrség szóvivője a boncolás után. Már régen, körülbelül hét napja halott lehetett, mire a halászok megtalálták a hajóján múlt héten pénteken.

Az oldalon sodródó hajót mintegy száz kilométerre a Fülöp-sziget déli-partján elhelyezkedő Barabo várostól találták meg. A holttest, a rendőrségtől kapott információk szerint a fedélzet alatt helyezkedett el, az asztalnál ülhetett. Német személyazonosító iratokat és családi fotókat is találtak a fedélzeten. Bár nem volt bizonyíték bűncselekményre, a rendőrség vizsgálatot indított.

Manfred B. hónapokkal ezelőtt indult el Martinique-ről. A "Bild" újság információi szerint feleségével már 20 évvel ezelőtt emigráltak Németországból. Az egyárbocú "Sayo"-val a pár világkörüli útra indult. Hét évvel ezelőtt, a férfi felesége állítólag meghalt Martinique-on. Így az 59 éves férfi egyedül indult a Fülöp-szigetek felé. Most törött árboccal találták meg a felborult hajót. A jelentések szerint a robotpilóta irányította a járművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!