Külföld

2008.12.14. 12:12

Megkéselték a rendőrfőnököt

<b>Passau</b> - Megkéselték és súlyosan megsebesítették a passaui rendőrfőnököt. A dpa német hírügynökség szerint szélsőjobboldali gyanúsítottat keresnek, ugyanis Passauban az idén több rendőrségi akciót is végrehajtottak a szélsőjobboldal ellen.

nincs nev

Júliusban a szélsőjobboldaliak egy volt neonáci funkcionárius temetése után garázdálkodtak a városban, és több emberre rátámadtak. A temetésen, amikor a koporsót leeresztették a sírba, egy horogkeresztes zászlót is bedobtak a sírgödörbe, de a rendőrség később felnyittatta a sírt és eltávolította a zászlót – közli az Index. 

Nemrégiben a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) azzal vádolta meg a passaui rendőrfőnököt, hogy a két világháborúban meghalt áldozatok emlékére tartott, november 16-i nemzeti gyásznapon "zaklatta" a szélsőséges párt képviselőit. 

A rendőrfőnököt szombaton késő délután fürstenzelli házának ajtajában támadták meg. Súlyos sérülései ellenére az 52 éves főrendőr nincs életveszélyben – tájékoztat az Index. A merénylet után a bűnügyi rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást, de egyelőre nem tudta elfogni a tettest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!