Külföld

2011.06.13. 12:28

Magyar turista súlyos balesete a Magas-Tátrában

Súlyos balesetet szenvedett vasárnap egy magyar turista a Magas-Tátrában a Vörös-torony-hágónál (Priecne sedlo) - közölte a tátrai hegyi mentőszolgálat (HZS) honlapján hétfőn.

MTI

A közlés szerint a magyar turista mintegy száz métert zuhant a hágónál, s ennek következtében súlyos fej-, hát- és medencesérüléseket szenvedett. Az erős széllökések miatt a légi mentők helikoptere nem tudott felszállni, ezért a hegyi mentőszolgálat négy hivatásos és négy önkéntes mentője indult a sebesült férfi keresésére.
   
A magyar turista súlyos sérülései ellenére eszméleténél volt és kommunikált a mentőkkel, akik először a Téry-menedékházhoz szállították. Mivel azonban az időjárási feltételek nem javultak, s továbbra sem tudták igénybe venni a mentőhelikoptert, így végül a sérült turistát egészen a Tarajkáig (Hrebienok) vitték, ahonnan mentőkocsival szállították kórházba.
   
A mentőakció mintegy hét óráig tartott. A magyar férfi abban az övezetben szenvedett balesetet, ahol jelenleg még túrázási tilalom van érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!