Külföld

2009.04.09. 13:22

Madonna pénzadományt küldött nagyszülei falujának

USA, Olaszország - "Jelentős pénzadományt" küldött <i>Madonna</i>, az olasz származású amerikai popdíva a földrengés sújtotta olasz Pacentro falunak, ahol ma is élnek rokonai - jelentette be Los Angelesben az énekesnő szóvivője. Az összeget nem közölték, de mintegy fél millió dollárt (kb. 110 millió forint) emlegetnek a jólértesültek.

nincs nev

Madonna - eredeti nevén Madonna Louise Ciccone - az Egyesült Államokban született, olasz bevándorlók családjában. Az énekesnőtől Fernando Caparso, a kis hegyi falu polgármestere kért segítséget a pusztító földrengés után, amely csaknem 300 halálos áldozatot követelt Abruzzo régió térségében. 

A földrengés központjától, L'Aquila városától mintegy 100  kilométerre lévő festői Pacentro ugyan megérezte a földmozgást, de nem voltak sebesültjei vagy halottai. A falu megrémült lakói közül azonban sokan sátrakban vagy autóikban töltötték az elmúlt éjszakákat, attól tartva, hogy az utórengések során beomolhat a házuk. 

"Madonna volt az egyedüli, aki segíthetett rajtunk" - mondta az AP-nek a polgármester. Az adomány összegéből a földrengés által komolyabban sújtott épületeket javítják meg. A falu lakói közül többen is meghatottan méltatták a popsztár gesztusát - de nem mindenki. A 90 éves Rosa Napoli rosszallóan jegyezte meg: "Madonna olyan nő, aki tetszik a férfiaknak, ő nem az a Madonna, akit a templomokban imádnak". 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!