Külföld

2016.01.26. 19:02

Lövöldözés történt a kaliforniai San Diego katonai kórházában

Lövöldözés volt kedden az Egyesült Államokban, a haditengerészet katonai kórházában San Diegóban. Az első jelentések szerint a kórház ugyan értesítette a rendőrséget, de nem kért tőle segítséget. Egyelőre azt sem tudni, van-e halálos áldozata a történteknek.

Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Az első hírek arról szólnak, hogy a több épületből álló kórház-komplexum egyik pavilonjában dördültek el a lövések. A kórház vezetősége a Facebook-oldalán adott hírt róla, s ott szólított fel egyúttal mindenkit, hogy maradjon távol a veszélyessé vált pavilontól. Az épületben lévők "szaladjanak, rejtőzzenek el, vagy szálljanak harcba" - olvasható a kórház közösségi oldalán az üzenet.

A kórház szóvivője, Mike Alvarez csak annyit erősített meg, hogy helyi idő szerint reggel nyolc órakor lövések dördültek, de azt nem kívánta részletezni, hogy merényletről lehet-e szó, vagy sem. San Diego rendőrségének szóvivője, Travis Easter bejelentette: a katonai rendőrség értesítette őket, s annak ellenére, hogy a kórház nem kért segítséget, a rendőrség különleges egysége a helyszínen van. 

A 272 ágyas kórházi centrum mintegy öt kilométerre fekszik San Diego belvárosától, nem csupán kórházként, hanem oktatóközpontként is szolgál. Az itt kiképzett orvosok és ápolónők többnyire Irakban, Afganisztánban, Kuvaitban teljesítenek szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!