Külföld

2013.10.04. 17:01

Lövöldözés a Capitoliumnál - Az autós nő azt képzelte, hogy Obama megfigyelteti őt

Washington - A washingtoni Fehér Ház területére autójával behatolni próbáló, előző nap agyonlőtt nő mentálisan beteg volt, és abban a hiszemben élt, hogy Barack Obama amerikai elnök megfigyelteti őt - közölte pénteken, rendőrségi forrásokra hivatkozva az NBC és a CNN televízió.

Pogár Demeter/MTI

Miriam Carey-t csütörtökön lőtték le a rendőrök, miután megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt a Fehér Ház közvetlen közelében.

A 34 éves nő autóját a Fehér Háztól a kongresszus egyik irodaépületéig üldözték a rendőrök. Kiderült róla, hogy a szülés után depresszióba esett, skizofrén volt és más mentális betegségben is szenvedett. Stamfordi lakásán tudathasadás és mániás depresszió elleni gyógyszereket, nyugtatókat és altatókat találtak.

Carey barátja és kislányának apja decemberben jelezte a rendőrségnek, hogy a nő hallucinál és hogy félti az akkor még csecsemőkorú gyermek épségét. Miriam Carey arról panaszkodott akkoriban, hogy Obama zárlat alá helyezte Stamfordot és hogy elektronikus megfigyelő berendezéseket helyeztetett el a lakásában.

A hatóságok hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy miért akart Miriam Carey erőszakkal behatolni a Fehér Ház területére.

A tragikus washingtoni incidensben egy rendőr és az elnököt őrző Secret Service egyik tagja is megsérült, de nőnél nem volt fegyver. Autójában megtalálták másfél éves kislányát, aki nem sérült meg. Carey búcsúlevelet hagyott a barátjának, amelyben fehér port találtak.

Carey egyik nővére egyébként a New York-i rendőrség nyugállományú őrmestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!