Külföld

2010.09.02. 09:01

Lecsapott a Koreai-félszigetre a Kompaszu tájfun: többen meghaltak

Szöul - Lecsapott a Koreai-félszigetre csütörtökön a Kompaszu tájfun, amelyhez hasonló erősségű a dél-koreai főváros környékén állítólag nem volt 15 éve. Legalább három ember halálát okozta a természeti csapás délen, és több tucatnyian megsérültek.

MTI

Az idén már hetedik tájfun nyugat felől érkezett a félszigetre. Dél-Koreában a széllökések kidöntöttek számos fát, villanyoszlopot, közlekedési lámpát és táblát, több mint 130 ezer háztartásban megszakadt az áramszolgáltatás.
   
A belföldi repülőjáratok közül több mint hatvanat, a nemzetköziek közül legalább ugyanennyit töröltek, főleg olyanokat, amelyek Kínából érkeztek vagy oda tartottak volna. De nem indulhat el számos hajójárat sem - közölték hivatalosan.
   
A vonatközlekedést hét vonalon leállították. A szöuli általános és középiskolák csütörtökön két órával később kezdték el a tanítást. A tájfun - amelynek neve japánul iránytűt jelent - várhatóan már helyi idő szerint délután elhagyja a félszigetet a Japán-tenger felé.
   
A természeti csapás Észak-Koreát is sújtja, de a kommunista ország hivatalos médiája nem számolt be arról, milyen kár történt eddig. Annyit tudni, hogy a lakosságot előre figyelmeztették: a 2-es erősségű vihar súlyos károkat okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!