Külföld

2016.03.22. 11:48

Külföldi sajtó Magyarországról - Der Standard

A menekültválság létében fenyegeti az uniót - olvasható a Der Standard című osztrák liberális lap keddi számában megjelent kommentárban.

A Paul Lendvai vezető ausztriai publicista által jegyzett írás szerint a jelen helyzet kétségtelenül a legnagyobb logisztikai és politikai kihívás az unió történetében. A szerző idézi Orbán Viktornak a menekültügyben tett legutóbbi kijelentéseit, s úgy véli: az ellenőrizetlen nemzeti megoldások leghangosabb, s Ausztriában sokak által csodált védelmezőjének szavait hallva nehéz elhinni, hogy az unió közös munkával le tudja győzni a menekültkrízist.

Vajon Európa a sokat szidalmazott unió nélkül pusztán a nemzetállamok köré felhúzott új vasfüggönnyel kezelni tudja a válságot? - teszi fel a kérdést Lendvai, aki szerint a Törökországgal és Görögországgal tett kísérlet csak a kisebbik rossz, mivel a jelenlegi helyzetben nincsen más választás.

Forrás: Der Standard

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!