Külföld

2014.08.13. 17:52

Krím - Szevasztopolba érkezett Putyin elnök

A Krím félszigeti Szevatsztopolba érkezett szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a tervek szerint Oroszország biztonsági tanácsának tagjaival értekezik az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnokságán.

Orosz és ukrán médiajelentések szerint Putyin kétnapos munkalátogatásra érkezett az Oroszország által Ukrajnától márciusban elcsatolt Krím félszigetre. Csütörtökön az elnök a tervek szerint Jaltában egy üdülőkomplexumban találkozik az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma képviselőivel. Az eseményen jelen lesznek Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő, Szergej Nariskin, az orosz képviselőház elnöke, valamint az alsóházi frakciók vezetői, illetve miniszterek is.

Az ukrán külügyminisztérium tiltakozásának adott hangot már kedden Putyin és az orosz politikusok krími látogatásával kapcsolatosan. Danilo Lubkivszkij külügyminiszter-helyettes leszögezte: Kijev határozott és egyértelmű álláspontja az, hogy a Krímet törvénytelenül annektálta Moszkva, ezért Oroszország vezetőinek jelenléte a félszigeten elfogadhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!