Külföld

2009.11.24. 15:25

Közösségi portálra került képek miatt nem fizet a betegbiztosító

Montreal - Depresszió címén betegszabadságon lévő kanadai nő a Facebook közösségi portálon megjelent fotói miatt veszítette el járandóságát. A betegbiztosító szerint a férfisztriptíz bárban és a napfényes vakáción készült felvételek a biztosított keresőképességét bizonyítják.

MTI

Nathalie Blanchard szerint súlyos depresszióban szenved, és ezt orvosi papírokkal is bizonyítani tudja. Az ősszel azonban nem érkezett meg számlájára a havi rendszerességgel utalt juttatás. A Manulife biztosítótársaság ezt azzal magyarázta, hogy a Facebookra került képek ügyfelük keresőképességeinek egyértelmű bizonyítékai.

A 29 éves nő ügyvédje, Tom Lavin szerint a biztosítótársaság jogtalanul vonta meg a betegségből eredően járó juttatást, mert a biztosítottnak akár egy napfényes vakációhoz is joga van.
Az ügyvéd azt kifogásolja, hogy a biztosító hivatalos orvosi szakvélemény nélkül szüntette meg a kifizetést. Blanchard orvosa állítólag éppen a felhőtlen pihenést írta elő mint a depresszió elleni legjobb orvosságot.

A biztosítótársaság közleményben tudatta, hogy a valós kifizetési kérelmeket kizárólag a közösségi portálokról gyűjtött információk alapján nem szokták sem felfüggeszteni, sem pedig megtagadni.
"Blanchard esete hasznos figyelmeztetés a Facebook-használóknak, hogy a közösségi portál korántsem hasonlít az otthoni naplóírásra. Az internetre felkerült adatokat az egész világ látja" - magyarázta az ügyvéd.

Címkék#Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!