Külföld

2013.01.26. 11:56

Közel másfél millió influenzás Japánban

Tokió - Mintegy 1,4 millió ember - az ország lakosságának tizenegy százaléka - betegedett meg influenzában Japánban, a járvány miatt sok településen szünetel a tanítás - jelentette az NHK japán televízió szombaton.

Az influenzával kórházban kezelt emberek száma a múlt héten során közel kétszeresére nőtt a fertőző betegségek intézetének adatai szerint. A megbetegedések 90 százalékáért az A típusú influenzavírus H3N2-es altípusa felelős.

A járvány elsősorban gyermekeket és iskoláskorúakat döntött le a lábáról: az 5-14 éves korosztályban egy hét alatt több mint négyszeresére nőtt a megbetegedések száma, az összes influenzás mintegy fele ebbe a korcsoportba tartozik. Emiatt országszerte több mint kétezer iskolában voltak kénytelenek tanítási szünetet elrendelni.

Az intézet szerint a vírus február első felében fog tetőzni, így a megbetegedések száma a következő hetekben tovább emelkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!