Külföld

2010.04.25. 13:07

Kövek és gyújtópalackok - Összetűzés Kelet-Jeruzsálemben

Jeruzsálem - Összetűzések törtek ki vasárnap Kelet-Jeruzsálemben palesztin fiatalok és izraeli rendőrök között - jelentette az izraeli rádió.

MTI

A rendőrök éppen szélsőjobboldali zsidó felvonulók útját kísérték a kelet-jeruzsálemi Szilvan arab negyedben, amikor palesztin fiatalok kövekkel és gyújtópalackokkal kezdték dobálni őket. Válaszul a rendőrök vízágyút vetettek be.

A szélsőjobboldali zsidók csoportja azzal a céllal tartott felvonulást, hogy "megerősítsék a zsidó szuverenitást az egész város felett". "Azért jöttünk, hogy közöljük Obamával és (az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottjával) George Mitchellel: Jeruzsálem a zsidó népé, és nem az araboké" - mondta a megmozdulás egyik szervezője.

George Mitchell és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő vasárnap folytatott megbeszélést, amelyről Netanjahu úgy nyilatkozott, hogy "nagyon pozitív" találkozó volt. "Izrael azonnal meg akarja kezdeni a békefolyamatot, az Egyesült Államok is azonnal meg akarja kezdeni a békefolyamatot. Csak remélni tudom, hogy a palesztinok is ugyanezt akarják" - fogalmazott a kormányfő.

A felek között közvetítő amerikai különmegbízott pénteken és szombaton találkozott Ciszjordániában a palesztin vezetőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!